Ripple verwachting 2020

Ripple (XRP) staat standaard in de top vijf populairste digitale valuta en komt daarnaast regelmatig in het nieuws. Samenwerkingsverbanden met banken en andere financiële instellingen hebben vaak een positieve invloed op de Ripple koers.

Ben je in het bezit van XRP? Of wil je XRP gaan kopen? Dan is dit artikel voor jou geschreven. In dit artikel bekijken we namelijk de toekomst en verwachting van Ripple in 2020.

Ripple of XRP?

Vaak worden de namen Ripple en XRP door elkaar worden gebruikt. Toch is het belangrijk om onderscheid te kunnen maken als je in het bezit bent van deze digitale valuta. Als er wordt geschreven over ‘Ripple’, dan hebben we het eigenlijk altijd over het netwerk. Op dit netwerk kunnen gebruikers waarde met elkaar uitwisselen, middels de XRP-token.

Als men het heeft over Ripple kopen, heeft men het dus eigenlijk over het kopen van XRP. Daarnaast is er nog een derde naam waar we het over moeten hebben: Ripple Labs. Dit is het bedrijf wat de XRP-token uitgeeft en meer dan twintig procent van de tokens bezit.

Ripple heeft als doel internationale betalingen in de huidige financiële wereld te versimpelen. Het heeft dus niet als doel om de huidige financiële wereld te ‘vervangen’ (zoals bitcoin dat wel wil doen), maar juist te verbeteren. Een ander (vaak gehoord) misverstand is dat XRP gebruik zou maken van de blockchaintechnologie, dit is echter onjuist. Bij het netwerk van Ripple zijn alle tokens (of munten) al gemined door Ripple Labs. Zij controleren dan ook de uitgave van nieuwe tokens.

Wat kan ik van Ripple verwachten in 2020?

Niemand kan de toekomst voorspellen. Toch lijkt XRP meer beïnvloed te worden door nieuws dan andere digitale valuta. Als XRP wordt toegevoegd aan een grote cryptocurrency exchange, kan dit bijvoorbeeld een positieve impact hebben op de prijs.

Een ander voorbeeld is als een bank of andere financiële instelling het Ripple-netwerk gaan gebruiken voor hun producten en diensten; dit is namelijk waarvoor Ripple bedoeld is.