Volgens Plan B staat zijn stock-to-flow-model nog steeds en kunnen we in 2021 nog steeds een prijs van $ 100.000 verwachten.

Het stock-to-flow-model van PlanB is een model dat kijkt naar de productie van bitcoin. De stock-to-flow geeft simpelweg aan hoeveel jaar het duurt om de huidige bitcoin-voorraad te verdubbelen. Elke vier jaar halveert de aanvoer van nieuwe bitcoins en stijgt de stock-to-flow.

PlanB zette de stock-to-flow over de prijs van bitcoin en ontdekte een sterke connectie. Hoe schaarser bitcoin wordt, hoe hoger de prijs. Als de prijs het model blijft volgen, zou bitcoin volgend jaar $ 100.000 waard kunnen zijn. En hoewel de prijs vorige week flink daalde, is het model volgens PlanB nog steeds niet ongeldig. Bitcoin beweegt nog steeds binnen de bandbreedte van het stock-to-flowmodel.

PlanB zette de stock-to-flow over de prijs van bitcoin en ontdekte een sterke connectie. Hoe schaarser bitcoin wordt, hoe hoger de prijs. Als de prijs het model blijft volgen, zou bitcoin volgend jaar $ 100.000 waard kunnen zijn. En hoewel de prijs vorige week flink daalde, is het model volgens PlanB nog steeds niet ongeldig. Bitcoin beweegt nog steeds binnen de bandbreedte van het stock-to-flow-model.

Soms erboven en soms eronder

Soms beweegt de prijs boven het model en soms eronder, maar uiteindelijk blijft de prijs het model volgen. Dit wordt ook wel co-integratie genoemd. PlanB vergelijkt dit met een dronkaard die een hond aangelijnd houdt. Uiteindelijk vindt hij altijd zijn weg naar huis, ook al is het met een omweg.

Rond 12 mei dit jaar vindt de derde bitcoin block halving plaats, waarna de aanvoer van nieuwe bitcoins wordt gehalveerd. Elke tien minuten worden slechts 6,25 nieuwe bitcoins vrijgegeven. Dit betekent dat bitcoin schaarser wordt en dat kan een positieve impact hebben op de prijs. Zal de halvering van het bitcoin-blok deze keer ook een positieve impact hebben op de waarde van bitcoin?