Huobi DeFi blockchain beschikbaar voor testing

De cryptobeurs Huobi heeft onlangs de lancering van het openbare testnet aangekondigd. Het lanceerde op 29 februari zijn open-source, gedecentraliseerde finance (DeFi) blockchain, bekend als ‘Huobi Chain’. Uiteindelijk zullen bedrijven in staat zijn om applicaties in veel financiële sectoren te implementeren.

Huobi Chain bestaat uit een flexibel bestuursmodel dat toezichthouders en ondernemingen ondersteunt. Het stelt de regelgevers ook in staat om via unieke regelgevingsknooppunten bij te dragen aan het netwerk op basis van ‘delegated proof-of-stake consensus’.

Bovendien wordt de implementatie van de Anti-Money Laundering (AML) en Know Your Customer (KYC) -protocollen aangevuld met een gedecentraliseerd identificatiesysteem. Dat systeem biedt verifieerbare digitale identiteiten op het netwerk.

In het geval van DeFi heeft het netwerk toezichthouders en ondernemingen nodig om samen normen op te stellen om te kunnen gedijen. Ciara Sun, de vice-president van de Huobi Group voor wereldwijd zakendoen, zei:

With Huobi Chain, we want to provide the decentralized framework that facilitates industry-wide collaboration, which is critical to the widespread adoption of DeFi.

Innovatieve functies

De infrastructuur van Huobi Chain ondersteunt grootschalige transacties die nodig zijn om financiële diensten te kopen. De eigen vermogensbeheermogelijkheden bieden ook ondersteuning voor multi-asset en cross-chain interoperabiliteit.

Het is zorgvuldig ontwikkeld om te communiceren met een enorme verscheidenheid aan gedecentraliseerde en gecentraliseerde netwerken via ondersteuning voor door de gebruiker geïmplementeerde smart contracts en third-party sidechains.

De chain ondersteunt ook populaire digitale valuta, waaronder ether en bitcoin, samen met door Huobi uitgegeven valuta zoals de Huobi-token (dat als het enige utility-token op het netwerk zal fungeren). Op basis van eerdere rapporten begint decentrale financiering nu pas zijn volledige potentieel te realiseren. Opvallend is dat veel financiële sectoren DeFi-protocollen gebruiken om hun diensten te verbeteren.