BL3P kondigt gepland onderhoud en downtime aan

Handelsplatform BL3P heeft in maart 2020 een gepland onderhoud dat mogelijk twee dagen gaat duren. Dat liet de bitcoinbeurs in een e-mailbericht aan zijn klanten weten.

In de mail is te lezen:

Achter de schermen zijn we hard bezig met het constant verbeteren van BL3P als snelle en stabiele bitcoin-exchange in Europa. Bitonic past zijn expertise toe om te voldoen aan de hoge technische standaarden. Eén van de komende verbeteringen is een volledige upgrade van onze infrastructuur.

Het bitcoinbedrijf Bitonic is de drijvende kracht achter BL3P. Hoewel het handelsplatform al jaren in ontwikkeling is, kunnen gebruikers niet zomaar een account registreren. Op moment van schrijven werkt BL3P namelijk nog steeds met een ‘invité systeem’. Bestaande gebruikers van het platform krijgen maximaal twee codes waarmee ze bijvoorbeeld een vriend of vriendin kunnen uitnodigen.

Verder staat er in de mail:

Aankomende 16 & 17 Maart ervaart u downtime en mogelijk beperkte bereikbaarheid. BL3P wordt gemigreerd naar een volledig nieuw platform en hardware. De nieuwe servers stellen ons in staat beter te schalen en hogere prestaties te leveren. Onze backend zal nog steeds in Nederland bij een betrouwbare partij en volledig in ons beheer zijn.

Toekomst van BL3P

Hoewel BL3P een van de meest bekende bitcoinbedrijven achter zich heeft, is het de vraag of Bitonic niet te lang wacht met het lanceren van hun exchange. Inmiddels zijn er namelijk aardig wat partijen bijgekomen, zowel op de Nederlandse thuismarkt als de Europese.

Zo hebben directe concurrenten soortgelijke producten gelanceerd. BTC Direct uit Nijmegen is met de mobiele exchange BLOX gekomen en nieuwkomer Bitvavo timmert ook hard aan de weg. Daarnaast zijn er op dit moment slechts twee cryptovaluta’s te verhandelen op BL3P: bitcoin en litecoin.