Bitcoin Meester verwijdert zes cryptocurrency’s

Het Nederlandse cryptobedrijf Bitcoin Meester heeft in een e-mailbericht laten weten dat het zes cryptocurrency’s van zijn handelsplatform gaat verwijderen. Vanaf vandaag zijn Bytecoin, Bitsend, Dentacoin, Maidsafecoin, Subtratum en Wings niet meer te koop via de Bitcoin Meester website en Android app.

Gebruikers die de munten graag willen verkopen hebben geluk; tot en met 20 januari 2020 zijn de munten namelijk nog wel te verkopen via het platform. Daarnaast kunnen gebruikers er ook voor kiezen de munten te sturen naar een ander platform of hun eigen wallet, dit kan tot en met 23 juni 2020.

Waarom verwijdert Bitcoin Meester deze cryptocurrency’s?

In het e-mailbericht geeft Bitcoin Meester aan dat de digitale munten last hebben van een (te) groot verschil tussen de markt- en verkoopprijs. In sommige gevallen zou dit zelfs meer dan vijftigprocent zijn.

Bitcoin Meester is een zogeheten tussenhandelaar (ook wel broker genoemd). Het bedrijf plaats als het ware orders voor zijn gebruikers op internationale crypto-exchanges. Hierdoor is het afhankelijk van het aanbod van derde partijen. Een paar van de verwijderde cryptocurrency’s zouden nog op slechts één beurs worden aangeboden en het handelsvolume verwaarloosbaar.