Binance en Huobi zetten zich in voor slachtoffers coronavirus

De cryptobeurzen Binance en Huobi hebben beide een liefdadigheidsfonds aangekondigd. In eerste instantie begon Binance, de grootste cryptobeurs van de wereld, met de actie. Vervolgens heeft ook concurrent Huobi een eigen fonds opgestart.

Het uitbreken van een nieuwe stam van het coronavirus vond eind vorig jaar plaats in Wuhan, China. Volgens HLN.be zijn er inmiddels 170 mensen gestorven aan het virus. Meer dan 7.000 mensen zijn op dit moment ziek. Er wordt daarnaast geschat dat 12.000 mensen het virus bij zich dragen.

Aziatische achtergrond

Het is niet gek dat juist de cryptobeurzen Binance en Huobi liefdadigheidsfondsen hebben opgezet. Beide bedrijven hebben een achtergond in Azië. Changpeng Zhao, de CEO van Binance, kondigde een paar dagen geleden aan dat ze 1,3 miljoen euro hebben gereserveerd om te helpen bij de gevolgen van de ziekte.

Huobi volgt Binance

Na de aankondiging van Changpeng Zhao, volgde Huobi. De in Singapore gevestigde exchange heeft de oprichting van Huobi Charity aangekondigd. De eerste actie van de organisatie is het ‘matchen’ van het bedrag van concurrent Binance. Huobi heeft namelijk ook 1,3 miljoen euro gereserveerd om het coronavirus te bestrijden.

Op Twitter is bovenstaande afbeelding te vinden. Huobi verklaart dat het al twintigduizend N95-ademmaskers heeft geleverd aan Chinese ziekenhuizen. Daarnaast hoopt de beurs nog tien keer zoveel te leveren aan medisch persoon. Zodat zij goed hun werk kunnen uitvoeren.