BTC Direct

BTC Direct is een bitcoinbedrijf uit Nijmegen, een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Gelderland, dicht bij de grens met Duitsland. Begin 2013 werd dit bitcoinwisselkantoor opgericht door drie jonge ondernemers. Het doel: bitcoin toegankelijk maken door middel van veel uitleggen en het makkelijk aankopen van de digitale valuta.Unieke kans

BTC Direct

BTC Direct is de nummer één cryptobroker van België. Koop uiterst voordelig en snel: https://btcdirect.eu/nl-be

Het bedrijf staat inmiddels bekend als uiterst betrouwbaar en heeft zowel in België als Nederland een vlekkeloze reputatie. De Trustpilot beoordelingen van klanten zijn dan ook uitstekend. Op moment van schrijven kun je precies vijf verschillende soorten cryptomunten kopen bij BTC Direct. Daarnaast is er een volledig Nederlands (en Franstalige) klantenservice die je gewoon kunt bellen als je ergens niet uitkomt.

Verificatie en limieten

Iedereen die gebruik wil maken van het BTC Direct platform, dient zichzelf eerst te registreren en zijn identiteit te verifiëren. Er zijn drie verschillende account niveau’s, deze dragen de volgende namen: Hero, Satoshi en Trader. In de afbeelding hieronder is af te lezen dat er per account niveau een verschil is in het aantal euro’s dat je kunt besteden op het platform (per dag).

Zoals hierboven te lezen is, zijn er in totaal dus drie verschillende levels:

  • Hero (met een dagelijks kooplimiet van € 2.500)
  • Satoshi (met een dagelijks kooplimiet van € 10.000)
  • Trader (met een dagelijks kooplimiet van € 50.000)

Iedereen die een account registreert bij het platform, dient zichzelf te verifiëren. Dit doe je door je identiteitsdocumenten te uploaden (over een beveiligde verbinding). De controle duurt minder dan tien minute en eenmaal goedgekeurd, kun je direct jouw eerste bitcoins kopen.

Iedereen krijgt na verificatie het ‘Hero’ niveau. Wil je een hoger niveau? Dan kun je naar je account instellingen gaan en de procedure volgen. Voor het Satoshi level dien je bijvoorbeeld een videogesprek te hebben met een van de Nederlandstalige medewerkers. De medewerkers van BTC Direct zijn overigens erg vriendelijk! 

Transactiekosten en prijzen

BTC Direct hanteert verschillende transactiekosten. Per munt verschilt dus de marge die in de prijs is ingerekend. Zoals je in onderstaande opsomming kunt zien, is het kopen van bitcoins het goedkoopst.

  • Bitcoin: 2% voor aan- en 1% voor verkoop
  • Bitcoin Cash: 3% voor aan- en 2% voor verkoop
  • Ether: 3% voor aan- en 2% voor verkoop
  • Litecoin: 3% voor aan- en 2% voor verkoop
  • XRP: 3% voor aan- en 2% voor verkoop

Naast de marges die meegerekend worden in de waarde van een munt. Zijn er ook transactiekosten voor de verschillende betaalmethodes die het platform aanbiedt. In het overzicht hieronder kun je zien hoeveel je betaalt als je Bancontact of een bankoverschrijving gebruikt.

  • Bancontact: 1%
  • Bankoverschrijving: € 2,50

Beleggen in bitcoin

Heeft BTC Direct je interesse? Dan kun je ervoor kiezen om een gratis handelsaccount aan te maken via de website van het bitcoinbedrijf.  De registratieknop vind je rechtsboven op de website.